Link-uri utile

Asociația Aeroporturilor din România (AAR)

Link-uri utile

Aviația română

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, persoană juridică română, cu sediul în Bucureşti, Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 38-40, funcţionează ca regie autonomă de interes public naţional, pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară, desfăşurându-şi activitatea conform prevederilor Codului Aerian, hotărârilor şi ordonanţelor guvernamentale, ordinelor ministrului de resort, deciziilor directorului general şi ale altor reglementări specifice aplicabile, în vigoare.

Accesează situl web

Europene

EUROCONTROL este o organizație paneuropeană, civilo-militară, dedicată sprijinirii aviației europene.

Accesează situl web

SESAR este pilonul tehnologic al politicii UE privind cerul unic european și un factor cheie al Strategiei de mobilitate durabilă și inteligentă a Comisiei Europene. SESAR definește, dezvoltă și implementează tehnologii pentru a transforma managementul traficului aerian în Europa.

Accesează situl web

Site-ul oficial al Uniunii Europene

Accesează situl web

International Air Transport Association (IATA) este asociația comercială a companiilor aeriene din lume, reprezentând aproximativ 300 de companii aeriene sau 83% din traficul aerian total. Susținem multe domenii ale activității aviatice și ajutăm la formularea politicii industriei privind problemele critice ale aviației.

Accesează situl web

Reprezentăm peste 500 de aeroporturi din 55 de țări. Membrii noștri facilitează peste 90% din traficul aerian comercial din Europa. Transportul aerian susține 13,5 milioane de locuri de muncă, generând 886 miliarde EUR în activitatea economică europeană (4,4% din PIB). Ca răspuns la Urgența Climatică, în iunie 2019, membrii noștri s-au angajat să obțină emisii nete de carbon zero pentru operațiunile aflate sub controlul lor până în 2050, fără compensare. Cu sediul la Bruxelles, conducem și servim industria aeroportuară europeană și menținem legături puternice cu alte regiuni ACI din întreaga lume.

Accesează situl web

Airports Council International (ACI) reprezintă interesele colective ale aeroporturilor din întreaga lume pentru a promova excelența în industria aviației. Facem acest lucru colaborând cu guverne, membri regionali ACI, experți și organizații internaționale precum ICAO pentru a dezvolta politici, programe și bune practici care promovează standardele aeroportuare la nivel global.

Accesează situl web

ICAO este finanțat și direcționat de 193 de guverne naționale pentru a sprijini diplomația și cooperarea lor în transportul aerian în calitate de state semnatare ale Convenției de la Chicago (1944).

Funcția sa de bază este de a menține o birocrație administrativă și expertă (Secretariatul OACI) care sprijină aceste interacțiuni diplomatice și de a cerceta noi politici de transport aerian și inovații de standardizare, așa cum sunt direcționate și aprobate de guverne prin Adunarea OACI sau de Consiliul OACI, care adună. alege.

Accesează situl web

Disponibil tuturor profesioniștilor care doresc să-și avanseze cariera, ACI’s Learning Hub este o platformă ușor de utilizat, care găzduiește toate realizările tale de formare cu ACI și vă permite să vă înregistrați la cursuri, să urmăriți sesiunile viitoare și să accesați cursuri live și discuții pe forum.

Accesează situl web

EUROAVIA este Asociația Europeană a Studenților din domeniul Aerospațial, reprezentând interesele a peste 2000 de studenți din 42 de universități din 18 țări europene. Înființată în 1959, EUROAVIA se dorește să fie o punte între companii, universități și studenți.

Accesează situl web

Altele
Aeroporturi membri
Membri asociați
Scroll to Top