Consiliul director

Dr. Ing. David Ciceo

Președinte

Director General al Aeroportului Internațional Cluj începând cu anul 1995 și Președinte al Asociației Aeroporturilor din România încă de la înființarea acesteia (1999). Absolvent al Facultății de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității Politehnica București, Membru al Comitetului de Supervizare al Aviation Event (septembrie 2020), Membru al Consiliului de Conducere Mondial al Airports Council International World (2020 -2023), Membru al Consiliului Director al Airports Council International Europe (2018 – 2021), Membru al International Airport Professional Community of Practice (IAP – CoP), Membru al Asociaţiei Internaţionale a Directorilor de Aeroporturi (IAAE) și Vicepreședinte al Camerei de Comerț Cluj (2011).

Marius Ioan Gîrdea

Prim-vicepreședinte

Director General al Aeroportului Internațional Sibiu R.A. din februarie 2014. A absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității „Politehnica” București în anul 2002, obținând calificarea de inginer diplomat în specializarea Aeronave – Sisteme de Propulsie. Și-a început cariera în domeniul aeroportuar în februarie 2004, deținând pe rând diverse funcții în cadrul Aeroportului Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu: Comandant Adjunct, Director Operațional, Director Securitate Aeroportuară, respectiv Șef Serviciul Asigurare Conformitate în Securitate în cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București.

Mihai Pătrașcu

Vicepreședinte

Director General al Aeroportului Satu Mare din anul 2018. În perioada 2009 – 2015 a ocupat poziția de director general al Aeroportului Baia Mare. Are 4 diplome universitare și a absolvit un MBA în Aviație la Donau University Krems, Austria. A publicat 9 cărți și vorbește 7 limbi, fiind un deschizător de drumuri în multe domenii (studii europene, antropologie culturală, aviație etc). Este primul român care a deschis un birou de reprezentare al unei regiuni românești la Bruxelles (2005).

Andrei Peti

Vicepreședinte

Președinte al Consiliului de Administrație, administrator executiv la R.A. ”Aeroportul Transilvania – Târgu Mureș” începând cu anul 2016. Licențiat în Științe Juridice la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în anul 2000. În anul 2003 finalizează studiile aprofundate la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea Drept Judiciar Privat și obține Diploma Bancară de la Institutul Bancar Român. Din 2009 este membru al Colegiului Consilierilor Juridici Mureș. Autor a mai multe articole științifice, reprezentant AAR în Comitetul Național de Facilități Aeronautice și membru ACI EUROPE Economics Committee.

Ioan Măriuța

Secretar general

Director General al Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava începând cu anul 2013. Și-a început cariera în 1985 ca tehnician de aeronave la Compania TAROM, după ce a absolvit cursurile Școli Militare de Aviație “Traian Vuia” Mediaș. În perioada 1990-2005 a ocupat funcția de tehnician principal de aviație în cadrul Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava, apoi de-a lungul timpului a fost, în cadrul aceluiași aeroport, Director Operațional, Director Tehnic, Director General Adjunct precum și Manager de Proiect cu ocazia implementării Proiectului de Modernizare a Aeroportului Suceava.

Ovidiu Moșneag

trezorier

Director General al Aeroportului Arad începând cu luna mai a anului 2018. Anterior a ocupat funcția de Director Comercial în cadrul aceluiași aeroport, în care își desfășoară activitatea încă din anul 2007.

Scroll to Top