Parteneriat AAR – Airport Regions Council

Asociația Aeroporturilor din România și Asociația Airport Regions Council (ARC) au semnat recent un protocol de colaborare. Acesta va servi drept instrument eficient în identificarea de fonduri și parteneri pentru inițierea și derularea unor proiecte comune la nivelul UE, privind activitățile de formare profesională a angajaților de la aeroporturi, dezvoltarea de produse și servicii, realizarea unor studii de interes comun, dar și de schimb de bune practici.

Organizația nonprofit ARC, cu sediul la Bruxelles, este asociația autorităților publice regionale și locale din Europa care au situate un aeroport internațional pe teritoriul lor administrativ, ce deservește un conglomerat de minimum 1.000.000 de pasageri/an. ARC își sprijină membrii în diferite moduri prin lobby, căutare de proiecte, obținerea de contacte directe cu instituțiile UE, organizarea de evenimente legate de aeroport, aviație, comunitatea locală, viața cetățenilor, culegând informații specifice despre problemele lor de interes, promovând legături cu numeroase părți interesate.

O primă inițiativă comună a celor două asociații vizează depunerea unui proiect pentru obținerea de fonduri care să fie folosite la pregătirea personalului aeroportuar din România pe probleme de mediu.

Leave a Comment

Scroll to Top