Ședința directorilor generali ai aeroporturilor din România, 22-24 August 2023

Asociația Aeroporturilor din România organizează, în perioada 22-24 august, ședința directorilor generali ai aeroporturilor din România.

Evenimentul, care se desfășoară la Venus, județul Constanța, reunește, pe lângă directorii aeroporturilor din România, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ai ROMATSA, ai Autorității Aeronautice Civile Române și ai companiilor aeriene. Pe agenda ședinței se regăsesc subiecte legate de evoluția traficului de pasageri, probleme operaționale, de securitate și siguranță, precum și aspecte legate de atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare.

Prezent la ședința AAR, Bogdan Stelian Mîndrescu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a apreciat gradul mare de absorbție a fondurilor europene în proiectele de reabilitare și extindere implementate de aeroporturile din România și a dat asigurări că va susține în continuare dezvoltarea proiectelor ce privesc aviația.

Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prezent de asemenea la evenimentul organizat de Asociația Aeroporturilor din România, a apreciat eforturile depuse de aeroporturile regionale pentru recuperarea traficului aerian la nivelul celui înregistrat înainte de pandemie și și-a manifestat disponibilitatea de a promova și susține, la nivelul Guvernului, cele mai bune soluții care să contribuie la dezvoltarea comunităților locale. Prezența domnului ministru la eveniment a fost cu atât mai importantă cu cât 13 dintre aeroporturile regionale sunt în subordinea Consiliilor Județene.

David Ciceo, Președintele Asociației Aeroporturilor din România, a vorbit despre provocările pieței aeroporturilor europene: provocarea deficitului de competențe în forța de muncă, provocarea anulărilor și întârzierilor de zboruri precum și provocarea macroeconomică și presiunea inflației. De asemenea, Președintele AAR a prezentat traficul aerian înregistrat pe aeroporturile din România în primele 7 luni ale acestui an. Datele centralizate de Asociația Aeroporturilor din România arată că în intervalul ianuarie – iulie 2023 traficul de pasageri a crescut cu aproximativ 23% față de aceeași perioadă a anului 2022 și cu 6% față de primele șapte luni ale anului 2019.

Galerie foto

Scroll to Top