Film ce imită pielea de rechin, pe avioanele SWISS

Swiss a devenit prima companie aeriană din lume care a implementat tehnologia AeroSHARK pe avioanele sale de pasageri. Fuselajul aeronavei Boeing 777 – 300 ER și nacelele motorului au fost astfel acoperite cu un film transparent ce reproduce pielea hidrodinamică a rechinului, pentru a reduce rezistența aerodinamică. Scopul final urmărit este acela de a reduce consumul de combustibil în timpul zborului și, în consecință, și emisiile de carbon. Primul zbor al avionului Swiss care utilizează această tehnologie tocmai a efectuat un zbor între Zurich spre Miami.

Compania aeriană SWISS este susținută în implementarea programului AeroSHARK și de statul elvețian, prin finanțarea pe care aceasta o acordă pentru proiectele de mediu. “Suntem mândri să fim prima companie aeriană din lume care a adoptat această nouă tehnologie, și vom continua să investim constant în astfel de soluții durabile”, a ținut să precizeze Dieter Vranckx, CEO SWISS. “Flota noastră de avioane este deja una din cele mai avansate și mai eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon din Europa. Datorită AeroSHARK, putem îmbunătăți acest aspect într-un domeniu unde fiecare economisire contează”, a încheiat acesta.

Compania aeriană SWISS și-a propus ca până în anul 2030 să ajungă la jumătatea nivelului de emisii nete de carbon înregistrate în anul 2019 și să fie complet neutră până în anul 2050. În acest sens, folosește SAF și susține cercetări și studii în domeniu.

Foto: SWISS

Scroll to Top