Evaluarea inovațiilor în Proiectul OLGA

 

Partenerii Proiectului OLGA (hOlistic Green Airport) vor organiza, în perioada 14-15 septembrie 2023, un workshop hibrid găzduit de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Prin intermediul acestui eveniment vor fi prezentate soluții inovatoare și vor fi explorate oportunitățile ca acestea să fie extinse și/sau replicate. Cei prezenți vor aborda subiecte ca gestionarea și reducerea la minimum a deșeurilor, producerea energiei din deșeuri și introducerea deșeurilor în circuitul economic, vor discuta despre eforturile întreprinse în domeniul aviației în vederea atingerii obiectivelor Pactului verde al UE și vor afla detalii depsre aspecte inovatoare în ceea ce privește decarbonizarea transportului din zona publică a aeroporturilor.

OLGA este un proiect european, finanțat în cadrul Pactului Verde European, care vizează reducerea impactului de mediu al sectorului aviației. Acest proiect dezvoltă soluții inovatoare și durabile pentru a reduce emisiile de CO2, a optimiza eficiența energetică, a conserva biodiversitatea și a îmbunătăți calitatea aerului și gestionarea deșeurilor, implicând în același timp întregul lanț valoric al aviației. Soluțiile OLGA sunt scalabile și generice, punând bazele unor aeroporturi mai ecologice în întreaga Europă. Coordonatorul proiectului este Groupe ADP, cu aeroportul Paris Charles de Gaulle. Soluțiile vor fi reproduse în alte aeroporturi, precum Milano Malpensa din Italia, Zagreb din Croația și Cluj din România.

Foto:www.olga-holistic.eu

Scroll to Top