Curs de legislație UE și medierea conflictelor

Asociația Aeroporturilor din România a organizat, în perioada 27-28 iulie 2023, seminarul cu tematica Legislație internațională (UE) în domeniul aeroportuar – medierea conflictelor”.

Aviația civilă nu ar putea exista fără cadrul legilor internaționale și naționale ale aerului care guvernează modul în se desfășoară în siguranță actul de transport aerian. Dreptul aerian internațional acoperă regulile care se aplică atât aviației civile interne, cât și celei internaționale, dar și regulile care guvernează relația complexă dintre State, Furnizorii de Servicii și Pasageri în cadrul transportul aerian. Principiile de bază ICAO, Open sky (EU), acordurile internaționale au fost detaliate în cadrul acestui seminar pentru a înțelege rolul și modul de lucru corect dintre operatorii aerieni, aeroporturi și pasageri.                                                             

În cadrul seminarului  s-a analizat modul în care aceste legi internaționale afectează diferite scenarii și situații precum și modul în care afectează activitatea în cadrul aeroportului. S-a discutat despre necesitatea dezvoltării abilităților de negociere a conflictelor în cadrul organizațiilor și au existat exemplificări practice, lucru în grup, studii de caz, scenarii și mult timp pentru întrebări și discuții.

Scroll to Top