Alegeri pentru Consiliul Director al AAR

La Ședința directorilor generali ai aeroporturilor membre AAR, desfășurată la Timișoara în perioada 12-13 octombrie, membrii AAR l-au reales pe David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, în funcția de Președinte al Asociației pentru următorii 4 ani. În cadrul aceleiași ședințe și Mihai Pătrașcu, Directorul General al Aeroportului Internațional Satu Mare, a primit votul de încredere pentru încă un mandat în funcția de Vicepreședinte al Asociației Aeroporturilor din România.

Pe lângă sprijinirea finalizării proiectelor de investiții aflate în derulare la aeroporturile din România, pe lista de priorități a președintelui AAR în noul mandat se va regăsi implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene, care să rezolve unele probleme de mediu, dar și accesarea de fonduri europene care să fie folosite la perfecționarea și calificarea cât mai multor angajați din domeniul aeroportuar. Acest aspect este cu atât mai important cu cât se poate vorbi de o criză de personal pe aeroporturile din România, în contextul în care traficul aerian înregistrat în ultimii ani a crescut continuu.

În primele 9 luni ale acestui an pe aeroporturile din România au fost înregistrați 17.741.526 pasageri, cu aproape 6% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului 2019 și cu 19% mai mulți decât în intervalul ianuarie- septembrie 2022.

Scroll to Top