7 decembrie, Ziua Internațională a Aviației Civile

ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile) sărbătorește, în 2019, 75 de ani de la înființare. Tema de anul acesta este „75 de ani de conectare a lumii”.

Cu această ocazie, Președintele Consiliului ICAO, Dr. Olumuyiwa Benard Aliu și Secretarul General al organizației, Dr. Fang Liu, au făcut o declarație comună în care au subliniat că siguranța și rapiditatea conectivității se află în centrul rețelei mondiale a aviației și reprezintă o valoare-cheie din care derivă toate celelalte beneficii pentru aviația internațională – comerciale, culturale sau personale.

„ICAO a ales să îndrepte atenția sectorului transportului aerian, cu ocazia acestei aniversări istorice, mai degrabă asupra viitorului zborului, decât asupra trecutului său. Această prioritizare recunoaște capacitatea rapidă de dezvoltare a noilor aeronave, care sunt acum conceptualizate, proiectate și produse pentru a îndeplini noi servicii și roluri interesante pentru societate. Am fost extrem de recunoscători să putem vedea cum atât de multe state membre ICAO au lucrat pentru a organiza evenimente care celebrează aviația, în contextul aniversării noastre de 75 de ani, inclusiv rolul ICAO în a uni comunitatea noastră globală”, se arată în declarația comună a celor doi reprezentanți ai Organizației Internaționale a Aviației Civile.

Scroll to Top